12.3.11

..och Stockholm är vackert men bittert


Det finns vissa skillnader mellan Stockholm och Göteborg. En del ligger på plussidan för Stockholm, men det är väldigt få. Stockholmarna är väldigt stressade. Och väldigt, väldigt bittra. Kommer tunnelbanan måste man springa för man kan inte vänta på nästa som går tre minuter senare. Man får absolut inte stå till höger i rulltrappan. Och tydligen, fick jag reda på idag, måste man ställa sig i kö på busshållplatsen innan man ska på bussen. Man får inte gå och ställa sig framför de andra som redan stod vid hållplatsen.

En väldigt arg kvinna i övre medelåldern gav följande barska kommentar idag när jag och mina vänner skulle på bussen:

"Ni är inte från Stockholm, va? Det märks. Här i Stockholm köar man till bussen. Och ni kom inte först!"


Det blir nästan lite humoristiskt det här med alla oskrivna regler om köer och annat ibland. Har inte stockholmarna något bättre för sig än att följa regler och stå i kö? Och alla måste göra likadant annars bryter minsann helvetet lös. Jag tycker synd om dem.

(Bild: http://www.makeit.se/)

1 kommentar:

  1. Hjärtat,
    Det är så klurigt sånt där med oskrivna regler. Lite som jag känner varje gång jag går på restaurang och inte vet vilken kniv som hör hit eller dit. Eller som första gången jag var i Paris och överrumplades av hela puss-på-kinden grejen. Jag fattade ju liksom inte. Jag pussade ju på riktigt. Några av mitt livs mest plågsamt pinsamheter upplevde jag där. En blondin örfilade mig tillexempel för att jag hade smällpussat på hennes pojkvän.
    Jag ba smack och hon ba S M A C K och svor mot mig på franska

    SvaraRadera